Vårda sitt utseende som man

De flesta moderna män oavsett ålder vet idag att ett välvårdat och attraktivt yttre inte bara är en angelägenhet för det kvinnliga könet. Istället signalerar ett stiligt yttre med vårdade naglar, en kropp i bra form och inte minst en bra hy att du är en man som har kontroll.

Att ha ett attraktivt yttre innebär inte nödvändigtvis en ständig jakt på evig ungdom genom mer eller mindre invasiva ingrepp som botox eller så kallade “fillers”. Istället räcker det i regel med billiga skönhetsprodukter i kombination med regelbunden användning av dessa för att ta hand om sitt yttre på bästa sätt. Att motionera regelbundet är något som du, din kropp och din hy mår bra av som de flesta nog är medvetna om. Men det som många kanske inte vet är att en mindre uppsättning produkter att använda i kombination med träning på gym eller löpturer i skogen maximerar resultatet när det gäller ditt utseende.

Vårda ditt yttre med enkla medel

Efter ett träningspass så följer ju i regel en dusch som i många fall lämnar huden uttorkad och kanske narig. Här är en fuktighetskräm ett måste för att huden ska återhämta sig på bästa sätt och behålla sin lyster. Välj gärna en kräm som innehåller karbamid eftersom det är ett ämne som binder vätska särskilt bra. Eftersom män liksom kvinnor har olika kvalitéer när det gäller hyn – fet jämfört med torr hy till exempel – så bör man välja en fuktighetskräm som är anpassad för just ens egen hudtyp. En fet hy som smörjs med en kräm med hög fetthalt kommer garanterat att resultera i tilltäppta porer och missprydande kvisslor som följd.

Skydda din hy mot för tidigt åldrande

Man vet idag att solens strålar är det som till största delen åldrar vår hy, oavsett om man ligger och pressar på stranden eller om man bara tillbringar mycket tid ute i friska luften. Det är därför en god idé att alltid använda en kräm med solskyddsfaktor i ansiktet. På det sättet hindras strålningen att skada din hy i onödan. Den som ändå vill åt det fräscha utseendet som en lätt solbränna ger bör skaffa en brun-utan-sol-kräm för att kunna trivas med sin spegelbild utan att orsaka åldrad hy i onödan.