Danmark sätter trenden

Dansk fotbollsfanI Danmark verkar det här med “smykker til herre” vara en stark trend som verkar hålla i sig tämligen starkt. I Sverige verkar vi dock ännu inte ha snappat upp denna tydliga trend. Men som vi alla vet så brukar danskarna vara lite före när det kommer till trender och design, så innan vi vet ordet av kommer alla män där ute i vårt avlånga land vilja investera i massa manliga smycken.

För danskarna verkar det liksom inte spela så stor roll huruvida smycken är en kvinnlig eller manlig sak. Är det en trend så är allting tillåtet, särskilt när det kommer till utseende. Vi svenskar brukar ju knappast vara sena på att apa efter när något är uppenbarligen trendigt. Vi kan nog konstatera att bara inom några månader så kommer alla manliga smycken vara tämligen eftertraktade och alla män kommer gå runt i både halsband, armband och ringar.

Gränserna mellan vad som är manligt och kvinnligt när det kommer till trender verkar alltså suddas ut allt mer. Nya tider kommer och så gör även trenderna. Bara det i sig är ju en trend, att gränserna mellan manligt och kvinnligt ska sluta existera. Frågan är huruvida viljan kring detta är tillräckligt stark för att i fortsättningen bli bestående?