Smink för män

För inte alls många år sedan var smink på män helt oaccepterat av samhället. Det var något för tjejer och kvinnor och bar man det som kille fanns det genast en god anledning till att mobbas och stöta ut. Nu för tiden ser det tack och lov lite annorlunda ut, men långt ifrån så som det borde. Fortfarande är det väldigt få män som beställer hem billiga bareMinerals get started kit, till skillnad från hur många tjejer det är, men förhoppningsvis kommer vi få se en ändring på det inom en snar framtid.

På väg åt rätt håll

Vi går mot ett friare samhälle där alla är lika mycket värda. Visserligen har vi en lång bit kvar, men viljan finns där för många och det är alltid ett gott tecken. Förr ansågs män inte ens kunna vara intresserade av mode och kläder utan att det var något som inte stod rätt till, men nu är det nästan mode för män att gilla mode. Det är ett stort steg.

Det skulle vara intressant att se om hundra år, om massor av pojkar bråkar med sina föräldrar för att de vill börja sminka sig redan i fjärde klass men föräldrarna håller inte med. Det vore minst sagt en intressant utveckling och ett tecken på att vi i så fall lever i ett mer jämställt samhälle än vi gör nu. Man kan också hoppas att det kommer finnas andra artiklar som handlar om män och smink än att de snott det för tusentals kronor.