Män satsar på skönhet

Länge har kvinnor befunnit sig på toppen när det kommer till skönhet och framförallt ingrepp och att gå till skönhetskliniker. Men nu börjar vindarna att vända och medan kvinnor fortfarande många gånger är måna om sitt utseende så händer det att män också tar sig in till kliniker som stockholmmedicus.se för att förbättra något i sitt utseende som de inte kan få bort eller så är de bara ute efter en ansiktsbehandling med en kemisk skrubb. Oavsett så är det framförallt mer accepterat idag.

Stereotypen säger att det bara är kvinnor som går på spa och till skönhetskliniker. Detta är dock inte helt sant och antalet män på spa är definitivt en mer jämn siffra än tidigare. Det ger oss möjligheten att titta närmare på mäns vanor vad gäller skönhetskliniker. Visserligen kanske kvinnor har större besvär av just celluliter då det är en åkomma som är mer känd hos kvinnor. Dock är det helt klart viktigt för många män att få ansiktet rengjort och dessutom få en peeling. Även om män generellt har bättre hy så är inte alla män befriade från just hudbesvär. Dessutom får vi inse att fetma inte är ett kvinnoproblem och inte heller kärlekshandtag, det gör att män i allt högre grad väljer att lägga sig under laser eller kniven för att få bort överblivet fett.

skäggig man som funderarProblemområden för män

Det som många gånger är problematiskt för män är:

  • Kärlekshandtag som tidigare nämnt är ett vanligt uttryck för lite extra fett på sidorna av magen. Dessa kan man lätt ta bort på en skönhetsklinik.
  • Tappar hår gör de allra flesta män, i vilken takt, hur tidigt och hur mycket är helt beroende på gener och dylikt, Det ör alltså individuellt för hur mycket hår som försvinner det är dock jobbigt för många när det händer. Hårtransplantation är lösningen för många och transporterar alltså hår till huvudet så att flinten är ett minne blott.
  • Hudbesvär är vanligt även för män, men det är också mycket vanligt att också få behandling för att det är skönt och för att en känner sig fräsch efteråt.