Piercings och accessoarer

Mode kommer och går – vad gäller kläder och accessoarer liksom piercings och tatueringar. Vad är inne just nu?

 

När det kommer till piercingar gör modet verkligen sitt till. För 15 år sedan skulle alla ha näspiercing till exempel, sedan kom navelpiercing och läppiercing in på modescenen. När Spice Girls var som hetast var även tungpiercingen riktigt cool, hos både tjejer och killar, för att sedan försvinna lika snabbt som den kommit. Ett tag var det även superinne att ha piercingar i bröstvårtan, eller att töja ut örat – detta är inte alls särskilt inne just nu. Just nu är det allra hetaste från piercinghållet öronpiercings, som det går att läsa jättemycket om här bland annat.

Piercing har alltid handlat om att gå sin egen väg och att smycka sin kropp på det sätt en vill. Det finns något rebelliskt och tufft över det trots att det är så vanligt.

 

Accessoarer – ute och inne 2018

 

Vad annat är hett gällande accessoarer för år 2018? Jo, bland annat sportiga glasögon i snabb modell som var hett under 90-talet. Men även väskor med loggor, gärna Gucci i klassiskt utförande. Passar både tjejer och killar.

 

Det som inte är lika hett längre är bland annat de små ryggsäckarna, magväskor och saker i mocka. Även vår kära bomberjackan tar farväl under året som kommit. Men det betyder inte att de inte kommer tillbaka om några säsonger på en liten revival. Det är det som är det härliga med mode, allt kommer och går men kommer tillbaka när man minst anar det.

 

Det känns något sorgset, för bomberjackan har varit en trogen vapendragare till både vardag och fest. Nu sjunger trenden dock på sista refrängen och vi får göra plats för mer figurnära jackor i garderoben – Metro Mode