Ha en egen stil – det viktigaste

Många människor tror att det viktigaste är att ha rätt märken på sina kläder för att bli accepterad, få status och passa in. Tidningen Smålandsposten frågade de mest dömande av alla – ungdomarna i högstadiet! I högstadiet är status, att visa tillhörighet, att passa in, att sticka ut på rätt sätt och allt det där viktigare än någonsin annars.

I Smålandspostens ungdomsenkät har 29 procent av niorna i Kronobergs län svarat att de tycker att det är viktigt eller till och med mycket viktigt att ha “rätt” märkeskläder. 70 procent tycker inte det är särskilt viktigt eller inte viktigt alls. När det gäller frågan om det är viktigt att ha en egen stil är svaren i stort sett de omvända.

Dock poängterar ungdomarna själva att de tror att deras svar är lite färgade av att de inte bor i en storstad som Stockholm utan en bit ut på landet. Vi på Mansidealet tror däremot att de har helt rätt i sina svar. Märken har självklart en viss plats och en viss effekt, men vad som är viktigare än märken är egentligen hur vi kombinerar märken och klädesplagg. Helheten är alltid viktigare än märket! Att ha en egen stil är det viktigaste stiltipset man kan få.

Det är idag enklare att ha en egen stil och välja ut rätt kläder än det var för några år sedan – och det har vi näthandeln att tacka för. Med sidor som Stylepit kan man enkelt välja mellan tusentals olika plagg och på så sätt kombinera och få ihop en helt egen stil, utan att behöva ha närhet till några speciella unika butiker eller så. Dessutom får man exempel på hur plagg kan kombineras på deras bilder och vi kan handla i lugn och ro hemifrån.