Poppis att besöka barberare

skägg, välansatTrenden med skägg verkar bara bli större och större och nu är det inte ovanligt att var och varannan skäggig man lite då och då besöker en barberare. Örebro fick nyligen sin andra barberare i staden och det är många som redan blivit trogna kunder där.

Idag här man ofta en hel del om skägg från alla möjliga håll och kanter. Varför är det så poppis att besöka barberare tro? Förmodligen beror det på att trenden kring skägg har ändrats rejält på senaste, det har gått från att bara handla om att man ska ha ett stort och ståtligt skägg till att det nu ska vara välvårdat och friskt. Precis som man vårdar sitt hår på huvudet så bör man alltså vårda sitt skägg, tycker många.

Får råd om skägget

I en artikel publicerad på Sveriges Radios hemsida kan man läsa om Örebros andra Barber Shop som verkar ha tagit många invånare med storm. Ges Hasan kom till Sverige för elva månader sedan och har etablerat sig i Örebro genom att starta eget där stadens invånare kan få sitt skägg ansat, klippt och inoljat. Tidigare arbetade han som barberare i Irak, och där kom han i kontakt med en speciell typ av vax som militären där använde för att få rakt skägg, något som han inspirerats av. Det kan vara svårt att veta hur man ska sköta om sitt skägg, vilket stil man passar i och hur trenderna kring skägg ser ut. Men om man är i krokarna runt Örebro kan man gå till Ges Hasan och få råd kring olika stilar och stylingar. Det är precis det som Johan Stål gjort, som säger såhär till Sveriges Radio:

”Man vill gå till en sån här kille så han kan hjälpa en att bestämma”