Piercingar och normer

390037-handsome-man-in-a-business-suitPiercingar har länge varit något som ansetts som fult av många, och den allmänna bilden har länge varit att de som har piercingar inte kan få ett ordentligt jobb. Dessutom har många typer av piercingar förut varit mer vanligt hos kvinnor än män, men normerna för detta har ändrats som tur är.

Oavsett vilken könstillhörighet man har så ska man kunna ha piercingar, och kunna få ett jobb. Det handlar om stil, och såklart kanske man inte ska överdriva med piercingar om man vill ha ett bankjobb, man får respektera att vissa bolag har sina regler. Normerna kring vad som är manliga och kvinnliga piercingar har ändrats helt och nu, så köp en cool navelpiercing om du vill ha det. Det som är bra med den är att den inte syns under kläderna, perfekt för den som vill vara diskret och välja när man vill visa upp sina utsmyckningar.

Tre piercade personer

I HD kan man läsa om Anders ”Skuggan” Jönsson från Jönköping som kommit att bli lite av en legend inom piercingarnas värld. Han har utnämnts till Sveriges mest piercade man och ser sina piercingar som en livsstil, något som han inte tänkt sluta med. Och han lever också på dessa. Men det är inte alla som kan eller vill ha det på detta vis, och det är inte att rekommendera om man inte själv vill arbeta inom tatuerings- och piercingbranschen. En annan kille som gått emot normen och piercat sig i näsan är flickidolen Justin Bieber, en typ av piercing som tidigare har fallit under kategorin tjejpiercing. Bra att gränserna tänjs, för alla ska väl kunna ha den typ av piercing som man vill. Såhär skriver Saga Scott om sin nya septumpiercing:

“Så jag piercade mig i näsan, och jag skiter i vad ni tycker. Bättre så”