Hudvård viktigt för män också

Mäns hud är onekligen mer tålig än kvinnors; detta på grund av att de har tjockare och fetare hy beroende på testosteronhalten och gör att huden håller sig mer återfuktad för män än för kvinnor. Därför har också hudvården för män uteblivit och många gånger till många killars sorg då långt ifrån alla killar är befriade från att ha problemhy. Det är det nu ändring på då det finns ett stort utbud av Dermalogica produkter för både kvinnor och män.

Mäns hy åldras långsammare än kvinnors och det har en naturlig anledning till det. Mäns hy är naturligt fetare och därför skyddas den mot yttre påverkan i högre utsträckning. Med det innebär att kvinnors hy är mer utlämnad och därför har vi lättare för att få rynkor och orenheter. Fokus har länge legat på just kvinnors hy och istället för att satsa på hudvård för män så har de flesta ansiktskrämer och hudlotion kommit i parfymerad förpackning. Det är då ett flertal män som inte vill använda rosendoftande lotions och liknande, men har blivit så illa tvungna för att kunna ta hand om sin hy.

Nu finns det hudvård för män

Nu har tiderna förändrats och i och med att mäns behov för att återfukta och reparera huden har blivit större. Det är rakning, påverkan från luften och solen som idag gör att även mäns hy behöver bra produkter. Detta har några hudvårdserier tagit fasta på och utvecklat även hudvård för män och deras unika hy. Effekter som hudlotion måste ha för att få mäns hy att repa sig är:

  • Återfuktande, med alla tuffa yrken som många män har så utsätts man ofta för torr hud. Sol, svetsning och vind är bara några av de faktorer som påverkar och gör att huden spricker.
  • Ringar under ögonen är ett stort problem för många och därför är det skönt att många gånger kunna förlita sig på sina krämer för att få ett fräschare utseende.
  • Rakning är en faktor som helt klart påverkar män mer än kvinnor, i alla fall om vi pratar ansikte. Därför måste de flesta ha en bra och sval after shave som tar hand om och läker huden efter rakning.