Höstens modeman

Hur ska man hitta de rätta plaggen för att vara moderiktig som man i höst? Jo, man kan börja med att spana in de som blivit utsedda till de bäst klädda männen nyligen. 

Nike sneakers sko sportskoI Metro Mode kan en läsa mer om vilka som under veckan som gått klätt sig lite extra snyggt och imponerat på kritiker med modeögon. Några av de utvalda killarna är ingen mindre än Will Smiths son Jaden som med en blommig skinnjacka och gul t-shirt verkligen sticker ut, och på ett häftigt och nydanande sätt. En annan som ofta lyckas klä sig både klassiskt och fräscht är skådisen Eddie Redmayne, känd från bland annat från The Danish Girl, toppar veckans bäst klädda-lista genom att bära en skräddarsydd vit, dubbelknäppt kostym. Det hade lätt kunnat se 80-taligt och stelt ut men det gör det inte, bara stilrent och snyggt – kanske är det passformen gör det.

En annan som är både stilmässigt och filmmässigt aktuell är ingen annan än skådespelaren från Whiplash, Miles Teller. Han strålar på röda mattan i mörkblå kostym, något som i och för sig är ganska svårt att misslyckas stilmässigt med. Sedan har vi Zayn Malik som med djurmönstrad skjorta, svarta jeans och boots samt armband i silver tar sig långt upp på stillistan för veckan. Det är både avslappnat och uppklätt, på en och samma gång, en kombo som är svår att uppnå, särskilt när man har miljontals ögon på sig från omvärlden.

Höstens plagg som gör dig redo för jobb och nystart

Men alla ska inte göra reklam för sin kommande biofilm på röda mattan och en djupblå kostym är inte alltid aktuell att använda, på säg jobbet. Då kanske ett par riktigt stilrena sneakers gör ett bättre jobb, tillsammans med ett avskalat armbandsur och en finstickad tröja i neutral grå färg. För att göra outfiten lite mer uppklädd kan ett par kostymbyxor i ull göra ett bra jobb att höja stilmedvetenheten, i stället för favoritjeansen. För den lite höstmysige är ett par högre sneakers i mocka också ett toppval till de kallare dagarna, som vi snart ser komma mot oss med regn, vind och rusk i bagaget. I ett tidigare inlägg skrev det om den ekologiske mannen, detta kan givetvis kombineras med en modemedveten sådan.