En hel del om skägg

Skägget är inte en trend, det är en livsstil. Det menar många män som har låtit skägget växa under de senaste åren. Men med ett långt skägg krävs också omvårdnad för att hålla ansiktsbehåringen i trim. För annars riskerar ditt skägg att gå från ”hot” till ”not”.

 

Skägg – en viktig fråga

Allt fler kändisar har låtit skägget växa. Men samtidigt vet få män vet särskilt mycket om hur de bäst ska ta hand om sitt skägg. Som tur var publicerade 4109408-male-with-big-grinmodetidningen Café nyligen en artikel om hur du som man bäst tar hand om ditt skägg. Allt från hur du stylar det, till vilka produkter du bör använda får du hjälp med. Först och främst vill du bestämma vilken stil du vill använda. Periodvis trendar olika typer av skägg varför det gäller att du håller dig uppdaterad om vad som gäller just nu. Vidare vill du använda dig av de rätta produkterna. Hos Sliqhaq hittar du alla de produkter du behöver för att få till den rätta looken på ditt skägg – samtidigt som du bibehåller form och volym. Ditt skägg kommer att glansa efter din första behandling. Om du verkligen vill lyxa till det kan du beställa en Beard Bag som innehåller skäggtvätt, en mjukgörande conditioner eller skäggolja samt en stylingprodukt som själv får bestämma.

 

Tips för dig med skägg

Innan du börjar raka ditt skägg vill du förbereda det med en välgörande olja. Det finns flera produkter på marknaden för det ändamålet. Om du gör en helrakning vill du raka dig medhårs för att undvika att få finnar efter din rakning. Du vill inte heller utgå från bilder på andra män som har skägg. Även om de kan användas som inspiration bör du utgå från ditt eget ansikte för att få ett skägg som passar din egen ansiktstyp bäst. Se därför till att matcha ditt skägg efter din ansiktsform. Tänk på att ett goatee förlänger ditt ansikte medan ett tjockt skägg gör ansiktet rundare. Vet du själv inte vad som passar dig kan du prata med din barberare för att få tips och inspiration till vilket skägg du vill välja.