Få bukt med problemhyn nu

Att lida av problemhy är inte kul vare sig för män eller kvinnor, men det finns åtgärder att ta för att förvärra problemen. Dels kan du satsa på en rad specialiserade hudvårdsprodukter och dels finns det ett flertal behandlingar att göra på klinik. Läs mer här!

Det finns flera saker du kan göra själv för att åtminstone hålla problemhy i schack även om en del är genetiskt betingat. Rätt kost, sömn, mycket vatten, undvik alkohol och så vidare. Följaktligen, kan du använda behandlingar för att boosta resultatet såsom https://www.inskinity.se/behandlingstyp/ipl och laser på huden.

man i linneHudvårdsbehandlingar för svår hy

Laser och ansiktsrengöringar är de behandlingar som ger bäst resultat. Det gäller dock att gå till en specialiserad hudvårdsterapeut som har koll på vilken hudtyp du är så att exakt rätt vård kan ges. En kombobehandling som dessutom sker kontinuerligt är alltid det bästa och i mellanrummen alltid använda en specifik uttagen kräm och produkt som är skräddarsydd för dig. Idag kan du hitta hudvårdsmärken som exempelvis är tillverkade för människor med oren stadshy, extremt fet hy eller hy som tagit extra skada av solen och så vidare. Vilken är du?

När du ska göra IPL eller kemisk peeling kan det vara bra om din hy är någorlunda läkt från acne eftersom det annars kan sprida bakterier. Vissa behandlingar är perfekta för en hud som har fått ärr och märken efter tonårstiden men som idag åtminstone är ren. En finnig hy bör istället behandlas extra varsamt med ett fåtal rengöringsprodukter utan att torka ut för mycket.

 

Gemene man har inte koll på vad hudvårdsprodukter egentligen innehåller. Det finns en uppsjö av olika crèmer på marknaden som det inte finns några studier överhuvudtaget kring, säger hudläkaren Johanna Gillbro