Dålig hårväxt? Prova PRP-behandling

Upplever du problem med dålig hårväxt? Det är inte ovanligt och brukar därtill komma med åldern för de flesta män. Med det sagt gör det inte saken mindre frustrerande och traumatiskt. Tyvärr kan håravfallet vara ärftligt och beroende på gener kan det börja redan i början av 20-årsåldern. En lösning som allt fler börja spana in för att motverka dålig hårväxt är PRP-behandling.

Du kan boka konsultation för PRP-behandling på https://www.85kliniken.se/prp-behandling/ och få svar på om behandling skulle passa dig. Med en PRP-behandling, även kallad Dracula-behandling eller vampyrbehandling, är det möjligt att förnya cellerna i hårbotten. PRP står för Platelet Rich Plasma som handlar om att man stimulerar cellföryngring och produktion av kollagen. Det görs genom att separera plasman och blodplättarna från en dos av patientens eget blod för att sedan injiceras i de områden man vill behandla. Det är en säker behandling med snabb och problemfri återhämtning.

Varför dåligt håravfall?

Det är vanligare att som man lida av håravfall än vad det är för kvinnor. Man nämner ofta DHT (dihydrotestosteron) vilket är ett manligt könshormon. Detta hämmar hårsäckarna och orsakar så även håravfallet. Det finns dessutom håravfall som går i arv, vilket oftast handlar om att hårsäckarna krymper och gör att det blir mindre plats för hårstrån att växa på. Fastän många män upplever att det är psykiskt påfrestande anses inget av detta vara en sjukdom. 

Under pandemin har vissa drabbade även upplevt håravfall: “Håravfall tillhör inte till de vanligaste symptomen av covid-19 men vissa har även fått hudutslag under virussjukdomen”, meddelade SVT.