Mäns behåring

Det pratas kanske inte lika mycket om mäns skönhet som om kvinnors, den har rent historiskt sett inte haft lika stor betydelse som kvinnors har haft om man ser på det ur ett historiskt perspektiv. Men det betyder ju inte att tiderna inte kan ändras, och det lbir allt mer accepterat att män bryr sig om sitt utseende på flera olika sätt, och mest handlar det om kläder och hår. Ja, behåringen på en manskropp är ett helt kapitel för sig. Till exempel har det blivit vanligt att även män tar bort hår på kroppen, så som kvinnor under många år har gjort, och det är många män och kvinnor som söker sig till olika kliniker för att få bort kroppsbehåring som de vill bli av med. Många gör till exempel permanent hårborttagning hos Klinikholst i Malmö, som har en ständigt ökande ström av kunder. Men en av de saker som kanske ännu mer har betydelse för män och deras skönhet när det kommer till behåringen, bortsett från den på huvudet, är ju ändå skägget. Det skrivs i tidningar om skägg och män delar med sig av odlartips till varandra till höger och vänster. Det finns mycket att säga om mäns skägg, och det här är några av de sakerna:

  • I dagsläget ser vi allt fler helskägg, och trenden har absolut blivit skäggigare. Under 70-talet var det lurviga skägg som gällde, och sedan övergick trenden till renrakat och det ville aldrig ta slut med annonser som gjorde reklam för perfekta rakhyvlar med en herrans massa rakblad som skulle raka ordentligt nära huden. Sedan under början av 2000-talet var trenden att man skulle ha ett snyggt femdagarsstubb inspirerat av Aragorn i Sagan om Ringen-filmerna. Nu är trenden åter helskägg.
  • Många kanske förknippar det här med att ha helskägg med hipsters och de som jobbar inom kreativa branscher, men det blir mer och mer accepterat för män i alla åldrar och i alla olika branscher och samhällsklasser att rocka ett snyggt skägg.
  • Har man ett bra helskägg ska man också se till att trimma och hålla det snyggt! Det är allt fler som väljer att gå till en barberare för att fixa både håret och skägget på en och samma gång kan vi läsa i den här artikeln i Metro, och det gäller att boka i tid, för köerna kan bli långa!

Det är lite av vad som går att säga om skägg, men att mäns skönhet och behåring är något som hamnat i fokus är inget att orda om, det kan vi klart se!