Männens vårmode

Det manliga modet tar en allt större plats på modescenen och detta blir mer tydligt för varje säsong. Den här säsongen bör den trendiga mannen satsa bland annat på retro, denim, bomberjacka och en snygg ryggsäck.

8741521-fashion-male

I Café kan man ta del av vårens hetaste trender när det kommer till manligt mode. Det man bland annat har sett på visningarna är bomberjackor, denimkläder och spets. Men många av kläderna hos de kändaste modehusen hade även retrostil. Det var många modehus som presenterade skjortor med starka influenser från 50-talet som de matchade med en vidare byxa. Något annat som känns aktuellt i år är kritstrecksranden. Den har tidigare varit på modet men nu känns den modernare än någonsin och många märken visade randiga kostymer på catwalken.

Fokus på accessoarer

När det kommer till accessoarer är det framförallt ryggsäcken som är på modet. Men överhuvudtaget tog herraccessoarer mer fokus i år i varumärkenas kollektioner. Visserligen finns det inte ett lika stort utbud av billiga handväskor som det finns på damsidan, men männens accessoarer och väskor får alltså större och större plats och det kommer nog inte dröja länge förrän männen shoppar tillbehör lika flitigt som kvinnorna gör.

Satsa på säkra kort

För den som tycker att vårens trender känns lite väl extrema och inte riktigt passar in i den egna garderoben, finns säkra tips på kläder och accessoarer som håller alla säsonger. I Metro Mode delar man med sig av stiltips som alla killar bör känna till den här våren. Några av tipsen är att bygga en bra basgarderob med basplagg som passar vid alla tillfällen och även att jobba med lager på lager. Den här looken passar både för den som gillar streetwear och den som vill ha en mer formell look.